Кадър: БНТ, архивЗа един месец 72 000 души са новозаписани в

...
Кадър: БНТ, архивЗа един месец 72 000 души са новозаписани в
Коментари Харесай

Караниколов: Безвъзмездни средства ще бъдат насочени към малкия бизнес

Кадър: Българска национална телевизия, списък

„ За един месец 72 000 души са новозаписани в бюрата по труда в страната, само че има 10 000 наети на работа. Моделът 60/40 е верен. По оперативните стратегии извоювахме много благоприятни условия, по „ Иновации и конкурентноспособност “ постигнахме покриване на необятен набор от бизнеса, който дава услуги - хотели и заведения за хранене. Досега средствата се даваха - 80% от Европа, 20% от лицето, което кандидатства за финансиране. Сега имаме единодушие те да бъдат 100% безплатни, без самоучастие. Предстои изваждане на безплатни средства от Европейски Съюз, които ще бъдат ориентирани и към най-малкия бизнес “. Това разяснява пред  БНР  министърът на стопанската система Емил Караниколов.

Той акцентира, че всичко би трябвало да бъде в съгласие сред страната, работодателите и служащите и че секторите на хотелиерството и ресторантьорството ще се оправят, когато българите, които получават заплати, решат, че ще могат да заделят пари да отидат на ресторант и на отмора.

Министър Караниколов акцентира, че с всеки минал ден проблемите в другите браншове нарастват, само че „ би трябвало да забележим къде ще е краят на тази зараза от ковид и кои браншове по какъв начин ще пострадат “, написа dariknews.bg.

Според него възбрана за импорт на плодове и зеленчуци и разчитане единствено на родните производители крие заплаха от реципрочна демонстрация от другите страни, което обаче ще засегне нашите производители:  

„ Такива ограничения би трябвало да се подхващат след дълбоки стопански разбори. При срещите ми с представители на този отрасъл никой не е отправял такова искане “.

По мотив Българската банка за развиване (ББР) икономическият министър съобщи, че вървят процедурите по промяна на управлението след абсурда по-рано през седмицата:
„ ББР е значима във връзка с това, което се случва в международната стопанска система и метода за подкрепяне на дребния и на междинния бизнес. Нека мине рецесията, да забележим обществените, здравните и икономическите последствия, а по-късно да се вземе решение за бъдещето на ББР “.

Емил Караниколов напомни, че постоянно е подкрепял влизането на страната ни в чакалнята на еврозоната: „ Това значи доверие от всички страни, които са в еврозоната, към нашата и това значи по-висок рейтинг за България, както и по-голям инвеститорски интерес. Имаме късмет и би трябвало да се възползваме от него “.

Министърът беше безапелационен, че е по-важно да сме здрави, тъй като „ парите ще ги изработим “. По думите му стопанската система на страната ни е в положение да удържи на рецесията, без да потъне, до края на месец юни.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и т
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР